Πώς μπορώ να μάθω ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου

Πώς μπορώ να μάθω ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου

Τώρα τελευταία πολλοί μιλούν για αυτό που ονομάζουμε το σκοπό της ζωής μας ή την αποστολή μας και είναι αυτό που επέλεξε η ψυχή μας να ολοκληρώσει σε αυτή μας την ενσάρκωση στη Γη. Έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να εγκλωβιστούν σε μια κατάσταση απάθειας ή και να βιώνουν υπαρξιακά προβλήματα όταν νιώσουν ότι δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο σκοπός τους σε αυτή τη ζωή.

Η αλήθεια είναι ότι όταν ξέρουμε ποια είναι αυτή η αποστολή, η ζωή μας αποκτάει άλλη βαρύτητα. Μπορούμε να αφιερωθούμε σε ένα σημαντικό για εμάς σκοπό και να συμβάλλουμε με το δικό μας λιθαράκι στην βελτίωση αυτού του κόσμου. Οι σύνθετες και απαιτητικές εποχές που ζούμε προϋποθέτουν να έχουμε κάποια ιδέα για το δικό μας λιθαράκι που θα βοηθήσει στο να αλλάξει αυτός ο πλανήτης.

Τις περισσότερες φορές είμαστε ήδη μέσα στο μονοπάτι μας, άλλοτε με την τελική του μορφή και άλλες φορές σε μια παραλλαγή του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται να μην είμαστε στο μονοπάτι μας. Όλα όσα ζούμε, βιώνουμε και επιλέγουμε έχουν ως απώτερο σκοπό να μας διδάξουν ένα μάθημα, να αναπτύξουμε κάποιες ικανότητες ή ποιότητες, ακόμη κι όταν εμείς οι ίδιοι νιώθουμε αποκομμένοι από αυτό που έχουμε έρθει να κάνουμε.

Όταν μπαίνουμε το μονοπάτι της αποστολής που έχει επιλέξει η ψυχή μας να ολοκληρώσει, αυτό το αναγνωρίζουμε, επειδή η καρδιά μας είναι χαρούμενη και πλήρης. Μπορούμε να αντλήσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε μέσα από αυτήν, χωρίς να μας απασχολούν κάποια πράγματα ή καταστάσεις που πιθανότατα παλαιότερα θεωρούσαμε αναπόσπαστο κομμάτι της ευτυχίας μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν κατά κάποιο τρόπο το σκοπό της ζωής τους, τον οποίο κάποιες φορές φοβούνται και θεωρούν, ότι δεν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν ή ότι τους ξεπερνάει η βαρύτητά της αποστολής τους. Πολλές φορές όμως η διαδρομή για την συνειδητοποίηση και την καθαρή εικόνα της αποστολής μας μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με την ίδια την αποστολή.

 

Κείμενο: Ιωάννα Μπακρατσά, Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια ThetaHealing με τους τίτλους του ThetaHealing Master και Certificate of Science

 

Leave a Reply