Η τεχνική ΤhetaΗealing και οι διαισθητικές μας ικανότητες

Η τεχνική ThetaHealing και οι Διαισθητικές μας ικανότητες

Στο ThetaHealing πιστεύουμε πως όλοι οι άνθρωποι έχουν διαισθητικές ικανότητες και πως μπορούν να τις αναπτύξουν ή να τις εξελίξουν. Η ηλεκτρική ενέργεια των κυμάτων που εκπέμπει ο εγκέφαλός μας, συνδέεται άμεσα με τις διαισθητικές ικανότητες.

Τα εγκεφαλικά κύματα διακρίνονται σε πέντε διαφορετικές συχνότητες: Βήτα, Άλφα, Θήτα, Δέλτα και Γάμμα. Μέσα στη διάρκεια της ημέρας οι συχνότητες αυτές εναλλάσσονται συνεχώς, ανάλογα με τις δραστηριότητες μας. Ο εγκέφαλος παράγει αδιάκοπα κύματα όλων των συχνοτήτων.

Όταν λαμβάνουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες, τα εγκεφαλικά μας κύματα βρίσκονται σε κατάσταση Γάμμα, ενώ στην κατάσταση Βήτα, που είναι και η πιο κυρίαρχη, βρισκόμαστε όταν κινούμαστε και μιλάμε. Σε Άλφα βρίσκεται ο εγκέφαλός μας όταν οραματιζόμαστε και σε Δέλτα όταν βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο. Όταν τα εγκεφαλικά μας κύματα βρίσκονται σε κατάσταση Θήτα, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πολύ βαθιάς χαλάρωσης. Τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα βρίσκονται σε εκείνο το τμήμα του νου μας, που διαχωρίζει το συνειδητό από το ασυνείδητο. Σε αυτήν την κατάσταση μπορούμε να υλοποιήσουμε με μεγαλύτερη ευκολία όσα σκεφτόμαστε και όσα λέμε.

Αρκετοί άνθρωποι γεννιούνται με κάποιες από τις διαισθητικές τους ικανότητες ενεργοποιημένες. Σε άλλους πάλι μπορεί να βρίσκονται σε νάρκη, όσο περιμένουν να ενεργοποιηθούν. Πολλοί άνθρωποι έχουν θαμμένες αυτές τις διαισθητικές ικανότητες κάτω από περιοριστικές πεποιθήσεις που φυλάσσονται στον ασυνείδητο νου, γι’ αυτό και δεν τις συνειδητοποιούμε. Όταν τα εγκεφαλικά μας κύματα βρίσκονται σε κατάσταση Θήτα, έχουμε τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε αυτές τις πεποιθήσεις με τις αντίστοιχες ωφέλιμές τους και με αυτόν τον τρόπο να επιτρέψουμε στις διαισθητικές ικανότητες να αφυπνιστούν.

Η διαισθητική ικανότητα που συνήθως είναι η πιο ανεπτυγμένη, είναι η ενσυναίσθηση, που εδράζει στο ηλιακό μας πλέγμα, μεταξύ των πλευρών και του στομάχου. Είναι αυτό που νιώθουμε όταν βιώνουμε τα συναισθήματα και την ενέργεια ενός άλλου ατόμου. Ο καθένας μας έχει το δικό του τρόπο να τα αντιλαμβάνεται. Ένα παράδειγμα ενσυναίσθησης θα μπορούσε να είναι, όταν νιώθουμε τον πόνο ενός άλλου ατόμου στο δικό μας σώμα, σε μικρότερο βαθμό βέβαια. Επίσης μπορεί απλά να ξέρουμε, ότι το άλλο άτομο έχει κάποιο θέμα σε εκείνο το σημείο. Η ενσυναίσθηση είναι εκείνη η ικανότητα που μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε άμεσα, πως νιώθουν οι άλλοι για εμάς. Έτσι γνωρίζουμε πάντα, όταν μπαίνουμε σε κάποιο χώρο, αν οι άλλοι μας συμπαθούν ή μας αντιπαθούν.

Μια άλλη διαισθητική ικανότητα είναι η ενόραση, όταν δηλαδή βλέπουμε αντικείμενα ή γεγονότα, τα οποία δεν γίνονται αντιληπτά από τις κοινές μας αισθήσεις. Πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται, επειδή νομίζουν ότι πρέπει να δουν εικόνες με τα φυσικά τους μάτια. Όμως ουσιαστικά το μέρος του εγκεφάλου που χρησιμοποιείται από την ενόραση, είναι το ίδιο, στο οποίο αποθηκεύονται οι αναμνήσεις μας. Όταν ενεργοποιούμε τις ενορατικές μας ικανότητες, χρησιμοποιούμε την ενέργεια του τρίτου ματιού σε συνδυασμό με τα άλλα ενεργειακά κέντρα του σώματός μας. Είναι λοιπόν η ικανότητα μιας «δεύτερης όρασης», που χρησιμοποιεί τον οραματισμό για να δει την αύρα της ενέργειας, καθώς και οράματα γεγονότων ή συμβάντων. Κάποιοι ενορατικοί έχουν την ικανότητα να διαβάζουν τις σκέψεις των άλλων ανθρώπων.

Η διακοή από την άλλη, είναι η ικανότητα να ακούμε ήχους, ακόμη κι ομιλίες, που δεν γίνονται αντιληπτές από την κοινή αίσθηση της ακοής. Η αίσθηση της διακοής βρίσκεται πάνω από τα αυτιά μας και είναι η τελευταία από τις διαισθητικές ικανότητες που αναπτύσσεται. Είναι αυτή η ικανότητα που μας επιτρέπει να ακούμε τους φύλακες αγγέλους μας, τον ανώτερο εαυτό μας, καθώς και άλλα μηνύματα της ανώτερης επικοινωνίας μας. Ένα παράδειγμα διακοής θα μπορούσε να είναι, όταν ακούμε τους οδηγούς μας, να μας προειδοποιούν για κάτι που πρέπει να αποφύγουμε. Αυτές τις φωνές δεν τις ακούμε πάντα με τα αυτιά μας, αλλά τις περισσότερες φορές ως μια μορφή σκέψης ή ως μια δόνηση που μας περιβάλλει.

Τέλος, η προφητική ικανότητα είναι εκείνη, που αποκαλύπτει ή προβλέπει με βεβαιότητα, χρησιμοποιώντας πάντα τη Θεϊκή έμπνευση. Η ικανότητα αυτή χρησιμοποιεί το τσάκρα της κορώνας που ονομάζεται και προφητικό τσάκρα. Μέσω αυτού ανοιγόμαστε στο θεϊκό μας δυναμικό. Όταν συνδεόμαστε με το Θείο, αποκτούμε προφητική ικανότητα και μαθαίνουμε να συνδυάζουμε όλες τις διαισθητικές μας ικανότητες.

Για να ενεργοποιήσουμε και να αναπτύξουμε τις διαισθητικές μας ικανότητες, χρησιμοποιούμε το διαλογισμό του ThetaHealing και εκπαιδεύουμε τον εγκέφαλό μας να μπαίνει σε κατάσταση Θήτα εύκολα και γρήγορα. Όσο πιο συχνά το κάνουμε αυτό, τόσο πιο γρήγορα το πετυχαίνουμε, αφού ο εγκέφαλός μας λειτουργεί σαν ένας μυς που χρειάζεται εκγύμναση για να είναι αποτελεσματικός.

 

Κείμενο: Ιωάννα Μπακρατσά, Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια ThetaHealing με τους τίτλους του ThetaHealing Master και Certificate of Science

 

Leave a Reply