Καταγράψτε τους μελλοντικούς σας στόχους και βγείτε από τη ζώνη άνεσης σας

Καταγράψτε τους μελλοντικούς σας στόχους και βγείτε από τη ζώνη άνεσης σας

Πολλοί από εμάς έχουμε συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας ότι ο εγκέφαλός μας είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο. Τη στιγμή που θα σκεφτούμε κάτι, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικά διάστημα, αυτό παίρνει σάρκα και οστά. Η αλήθεια είναι, ότι μπορούμε να προγραμματίσουμε το νου μας να δημιουργεί όσα θέλουμε και όσα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη ζώνη άνεσης μας, αρκεί να ξέρουμε τον τρόπο να το κάνουμε.

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων γνωρίζει πολύ καλά τι δεν θέλει στη ζωή του και επικεντρώνεται εκεί,  εστιάζοντας όλη του τη σκέψη και ενέργεια στο αντίθετο από αυτό που επιθυμεί να δημιουργήσει πραγματικά. Ο νους μας ξέρει πολύ καλά, πως να μας τονίζει πρώτα την αρνητική πτυχή μιας κατάστασης, καθώς με αυτόν τον τρόπο θεωρεί ότι μας προστατεύει από το να πληγωθούμε ή να μας συμβεί κάτι άσχημο, ειδικά αν κάτι ανάλογο έχει συμβεί ήδη κάποια στιγμή στο παρελθόν.

Έτσι λοιπόν, καταγράφοντας τους στόχους που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον μας, μπορούμε να στρέψουμε την εστίασή μας στη θετική πτυχή των πραγμάτων. Η καταγραφή και η απαρίθμηση στόχων γενικότερα, είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική τεχνική που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι, χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουν την πραγματική της δύναμη. Όταν όμως γνωρίζουμε τη δύναμη που έχει, μπορούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Ο νους μας είναι τετραπέρατος και όσο περισσότερες εργασίες του δίνουμε να εκτελέσει, τόσο πιο γρήγορος και αποδοτικός γίνεται. Αυτό στην πράξη μεταφράζεται σε λίστες, στις οποίες καταγράφουμε όλα όσα θέλουμε να υλοποιηθούν άμεσα, αλλά και στο μακρινό μέλλον. Ένα από τα μυστικά αυτής της διαδικασίας είναι ο αριθμός των στόχων που βάζουμε στη λίστα μας και ο οποίος χρειάζεται να είναι αρκετά μεγάλος – τουλάχιστον 20 πράγματα – και να ανανεώνεται συνεχώς. Μόλις λοιπόν υλοποιήσουμε ένα στόχο, τον σβήνουμε και καταγράφουμε τον επόμενο, ώστε η λίστα μας να παραμένει πάντοτε γεμάτη.

Να θυμάστε, ότι όσα προσθέτουμε σε αυτή τη λίστα, δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχουν υλική υπόσταση. Μπορούμε για παράδειγμα να γράψουμε: πρόσληψη στην τάδε δουλειά, περισσότερος χρόνος για τον εαυτό μου ή βελτίωση των οικογενειακών μου σχέσεων. Στην περίπτωση καταγραφής κάποιων υλικών στόχων είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ότι ο νους μας λειτουργεί αποτελεσματικότερα, όταν του δίνουμε την πληροφορία του τι θα κάνουμε με τα χρήματα, αντί να αναφέρουμε απλά τα χρήματα σαν ένα απλό ποσό.

Ξεκινήστε λοιπόν με την καταγραφή των μελλοντικών σας στόχων τώρα και δείτε οι ίδιοι τα εκπληκτικά αποτελέσματα που θα υλοποιήσετε στη ζωή σας. Μην εστιάσετε στην αποτυχία, παρά μόνο στην επιτυχία. Κάθε φορά που υλοποιείται κάτι, ανεβάστε λιγάκι τον πήχη και αρχίστε να διευρύνετε τη ζώνη άνεσης σας. Ως γνωστόν, όσο περισσότερο εξασκούμαστε σε κάτι, τόσο καλύτεροι γινόμαστε σε αυτό

Κείμενο: Ιωάννα Μπακρατσά, Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια ThetaHealing με τους τίτλους του ThetaHealing Master και Certificate of Science 

 

Leave a Reply